Pre 4 osoby
Suroviny
Postup
- 4-5 ks avokádo
- 100g quinoa
- ½ červená cibuľa
- ½ uhorky
- 50g varený hrášok
- 50g cherry paradajky
- 20ml olivový olej
- ½ citróna
- Nasekaný koriander alebo petržlenová vňať
- soľ podľa chuti
Quinoa: Opláchnite quinoa, aby ste odstránili saponíny, ktoré spôsobujú horkosť. Minútku ju posmažte na oleji. Pridajte dvakrát toľko vody ako quinoa. Varíme, kým sa voda úplne nevstrebe. Pridáme nakrájanú cibuľu , paradajky a uhorku a hrášok. Dochutíme olejom, citrónovou šťavou a štipkou soli.
Avokádo: Avokádo rozkrojíme na polovicu, odstránime kôstku a potrieme olejom a citrónom. Na panvici krátko opečieme, naplníme s quinoa zmesou a podávame.
Quinoa je nízkokalorické bezlepkové jedlo, bohaté na sacharidy a bielkoviny, užitočné pre zdravie srdca a svalov. Avokádo je bohaté na dobré mono-nenasýtené tuky, a preto by nikdy nemalo chýbať na našich stoloch. Paradajka je vynikajúcim zdrojom lykopénu, protirakovinového prostriedku. Červená cibuľa okrem toho, že dodáva našim pokrmom výnimočnú chuť je bohatá na alicín, silný prírodný antibakteriálny prostriedok, ktorý chráni črevo pred parazitmi. Hrášok je dobrým zdrojom rastlinných bielkovín, bohatý na železo. Pridaná petržlenová vňať, alebo koriander, ktoré okrem toho, že dodávajú farbu a chuť, poskytujú vitamíny a antioxidanty a majú protinádorový účinok. Ďalšie zdravé recepty tu