
Suroviny
- 1 šálka rozomletý kel, hrubé časti odstránime
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica rozmarínu (pomletého)
- 1 lyžica olivový olej
- 1 lyžica citrónová šťava
- 1/2 šálky mleté ľanové semiačka
- 1/2 šálky chia semiačka
- 1/4 šálky sezam
- soľ
Postup
Suroviny pomelieme v mixéri, všetko zmiešame až sa vytvorí homogénne cesto. Rozgúľame medzi dvoma papiermi na pečenie čo najtenšie. Kolečkom nakrájame na štvorce, či obdĺžniky. Pečieme na 100/120°C 45 minút na jednej strane a 45 minút na druhej, až kým nie sú pekne chrumkavé.
Tieto super kelové krekry s rozmarínom sú jednoducho zdravá a chutná bomba plná živín. Sú úplne vegan, bez lepku. Výborné samotné i ako príloha k jedlu. Sú i súčasťou balenia Prolon. Autorom 5-dňového programu, ktorý imituje pôst je vedec Valter Longo.