Pre 4 osoby
Suroviny
- 340 g očistená tekvica
- 250 g varený cícer
- 40 g mandľová múka
- 20 g cícerová múka
- 10 šalviových lístkov
- 2 bobkové listy
- Soľ a korenie
- olivový olej
Postup
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme trochu oleja, osmažíme listy šalvie, potom pridáme tekvicu, bobkový list, soľ a korenie. Premiešame a varíme zakryté na miernom ohni 5 minút. Odstránime bobkový list a zvyšok rozmixujeme v mixéri. Cícer taktiež rozmixujeme s trochou oleja. Zmiešame spolu tekvicu a pyré z cíceru, podľa potreby ešte dochutíme, pridáme cícerovú múku. Dobre premiešame, vytvárame rukami menšie guľky a tie obalíme v mandľovej múke. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri 200 ° C po dobu 20 minút. Potom zapneme funkciu grilu na ďalších 5 minút.