Pre 6 osôb
Suroviny
- 1kg mladej mrkvy
- 25g píniových orieškov
- 50g hrozienka
- 1/2 pohára biele víno
- Olivový olej
- Soľ
Postup
Namočíme hrozienka do vína. Mrkvu očistime, nakrájame na krúžky a podusíme na oleji. Pridáme trochou vody a štipku soli, prikryjeme a jemne podusíme. Keď je mrkva jemná, pridáme píniové oriešky a vyžmýkané hrozienka. Premiešame a dokončime varenie. Podávame ihneď.
Mrkva by určite nemala chýbať v našom jedálničku. Pektín obsiahnutý v mrkve viaže na seba ťažké kovy a pomáha ich vylúčiť z tela. Je to silný antioxidant, má vysoký obsah betakaroténu. Je dobrou výživou i pre srdce a cievy a samozrejme zrak. Mrkva je základom všetkých štiav.