Šalát z karfiolu

Pre 4 osoby

Suroviny

  • 1 karfiol
  • asi 12 čiernych olív
  • 1 lyžička kapary
  • 1 nakladaná paprika v oleji
  • vínny ocot/Umeocot
  • 4 lyžice panenského olivového oleja
  • soľ

Postup

Karfiol rozoberieme na ružičky, tie krátko povaríme v osolenej vode.

Precedíme, pridáme olivy, kapary, papriku, olivový olej a dochutíme jemne octom.

Hodnoty pre jednu porciu
Energia153 kcal
Bielkoviny6,6 g
Tuky11,6 g
Sacharidy5,5 g

Krátkym povarením do 10 min. dokážeme zachovať v karfiole väčšinu živín. Jedna porcia tohto receptu obsahuje až 15 % dennej potreby zinku. Karfiol je typická zimná zelenina, ktorá vďaka dokonalému vyváženiu svojich zložiek vykazuje priaznivé účinky na zdravie pri konzumácii 2 – 3-krát týždenne. Vďaka nízkemu obsahu kalórií a vysokej schopnosti nasýtiť, je karfiol určený aj na chudnutie. Karfiol je zvlášť vhodný v prípade cukrovky, pretože jeho vlastnosti pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi.

ProRegen

Lekárska veda potvrdzuje, že veľký príjem stravy a následné priberanie skracuje života a naopak, malý príjem potravy je zdravý a dokonca život predlžuje.

Pozrite sa, čo všetko obsahuje program ProLon a ako vám pomôže na ceste za zdravším ja.

Produkt je v príprave!

Zanechajte nám svoju emailovú adresu, a my vám dáme vedieť, kedy bude produkt pripravený na dodanie.

Vo chvíli kedy bude produkt pripravený na dodanie, dáme vám rýchlo vedieť.