Pre 4 osoby
Suroviny
- 800 g kyslej kapusty
- hrsť uvarenej strakatej fazule
- panenský olivový olej
- korenie
Postup
V širokej panvici osmažíme na oleji s troškou vody cesnak, pridáme kapustu a trochu ju pri vyššej teplote za stáleho miešania osmažíme. Pridáme fazuľu a ešte chvíľu spolu podusíme. Okoreníme a v prípade potreby prisolíme. Pozor kapusta je už dosť slaná!
Hodnoty pre jednu porciu | |
Energia | 188 kcal |
Bielkoviny | 5,4 g |
Tuky | 10,8 g |
Sacharidy | 15,3 g |
Kyslá kapusta vďaka procesu fermentácie je bohatá na vitamíny, minerály a aminokyseliny, ktoré sú veľmi cenné pre zdravie a pohodu celého tela. Kyslá kapusta ďalej podporuje trávenie, posilňuje črevnú flóru a pôsobí preventívne proti mnohým vírusom a baktériám.