Pre 4 osoby
Suroviny
- 300 g špalda
- 200 g čierna fazuľa
- 2 cibule
- 1 stonka zeleru
- 2 malé paradajky
- 1 strúčik cesnaku
- chilli paprička
- rozmarín
- 1 petržlenová vňať
- panenský olivový olej
- soľ
- korenie
Postup
Fazuľu necháme namočenú 10 hod. v osolenej vode, potom scedíme, prepláchneme a varíme cca 1 hod.
Cesnak pretlačíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zeler, petržlen, rozmarín a paradajky a na troche oleja všetko krátko posmažíme.
Nakoniec zmes vložíme do hrnca spolu s fazuľou a špaldou. Podlejeme vodou, posolíme, okoreníme a necháme ešte variť cca 30-40 min. Podávame s troškou olivového oleja a chilli papričkou.
Hodnoty pre jednu porciu | |
Energia | 540 kcal |
Bielkoviny | 24 g |
Tuky | 13,2 g |
Sacharidy | 81,8 g |
Ak spojíme obilniny so strukovinami dostaneme vegetariánske jedlo s vysokým obsahom plnohodnotných bielkovín.