Pre 6 osôb
Suroviny
- 1 červená hlávková kapusta
- 1 menšia cibuľa
- 1 zelené jablko
- 1 pomaranč BIO
- 1 čajová lyžička Umeocot (nepovinné)
Postup
Kapustu nakrájame nadrobno. Nastrúhame jablko, pridáme k nemu cibuľu nakrájanú na jemno. Ochutíme pomarančovou šťavou, pridáme olej, ocot, soľ korenie. Kapustu posolíme a pridáme zarobenú omáčku. Môžme dozdobiť orechmi.
Hodnoty pre 1 porciu | |
Energia | 260 kcal |
Bielkoviny | 8,8 g |
Tuky | 10,8 |
Sacharidy | 26,2 |
Recept je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály. Obsah vitamínu C umožní lepšie vstrebávanie železa z kapusty. Kapusta detoxikuje a celkovo zlepšuje zdravie.