Pre 4 osoby
Suroviny
- 3 cvikly
- 20 ks cherry paradajky
- pár lístkov mäty
- balzamikový ocot
- olivový panenský olej
- soľ
Postup
Umytú cviklu povaríme v osolenej vode, scedíme, ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Vložíme do misy s nakrájanými paradajkami, osolíme, dochutíme olejom, octom a kúskami mäty.
Hodnoty pre 1 porciu | |
Energia | 147 kcal |
Bielkoviny | 2,6 g |
Tuky | 10,2 g |
Sacharidy | 9,4 g |
Cvikla obsahuje mnoho folátov – prirodzená aktívna forma vitamínu B9. Človek si nedokáže vytvárať zásoby folátu, preto je potrebný jeho denný prijem či už v prirodzenej alebo umelej forme. Sú rozpustné vo vode, preto je dobre variť ju v malom množstve vody a maximálne 10 min.