Pre 4 osoby
Suroviny
- 200 g cíceru
- 2 lyžice Tahini (sézamová pasta)
- 1 citrón
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice panenského olivového oleja
- nasekaná petržlenová vňať
- mletá paprika
- soľ
Postup
Cícer predtým namočený na noc uvaríme. Uvarený s trochou tekutiny v ktorej sa varil rozmixujeme v mixéri na kašu, ak je potrebné postupne pridávame vývar a šťavu z citróna. Potom pridáme tahini, cesnak a soľ. Preložíme do misky, polejeme olejom a posypeme paprikou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ak si chceme tahini urobiť doma: V nelepivej panvici cca 5 minút opečieme sézam, stále miešame. Nesmieme ho prepáliť. Potom vložíme do mixéra, pridáme olivový olej a vymiešame na hladkú pastu.
Hodnoty pre 1 porciu | |
Energia | 269 kcal |
Bielkoviny | 11,8 g |
Tuky | 11,4 g |
Sacharidy | 28,5 g |