Pre 4 osoby
Suroviny
- 200 g cícerovej múky
- 3 lyžice panenského olivového oleja
- 2 čerstvé cibuľky
- soľ, korenie
Postup
Cícerovú múku zmiešame s 1 l vody, pridáme lyžicu oleja a osolíme. Necháme odpočinúť najmenej 2 hodiny, z povrchu odstránime všetku penu. Nalejeme zvyšok oleja na plech najlepšie s nepriľnavým povrchom. Pridáme zarobenú zmes a dobre premiešame. Posypeme nasekanou cibuľkou a pečieme 20 minút pri vysokej teplote. Príležitostne otáčame, aby sa upiekla rovnomerne. Podávame horúcu.
Hodnoty pre 1 porciu | |
Energia | 259 kcal |
Bielkoviny | 11,3 g |
Tuky | 10 g |
Sacharidy | 29,3 g |
Farinata je bohatá na vlákninu. Jedna porcia stačí pokryť 1/4 dennej potreby. Jedna porcia okrem toho obsahuje 3 mg železa, čo je 30% doporučenej dávky pre mužov a 16% pre ženy.